Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article



Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına münasebet olacaktır.

Yangın kabil müstacel durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini dâhileriye hapseder.

Yangınlar esnasında meydana mevrut ölümlerin kestirmece% 90 ’ı alevlerle aracısız temastan bileğil tütün solunmasından kaynaklanmaktadır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin katı rabıta opsiyonel olarak kızılınan hidrolik düzen ile henüz pıtrak kullanma sağlanabilir.

Kanada'da Northwest Crown yangın deneyi Saksılığın vesair anlamları için Yangın (valör farkı) sayfasına falnız.

Sertifikasız yangın bapları da onat maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir alternatif sunar.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Olası bir felaketle katlaşıldığında mimarida bulunan insanoğluın dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi derunin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın kapıları salt ivedili durumlarda binadan kaçışı tedariklemek değil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine göre yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Kötü sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne Yangın Kapısı geçer. Ivedi çıkış bapları olarak da hatıralan bu bapların yararlanmaı takkadak hemen her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını belli bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin idrak süresine kadar zaman kazanmanızı esenlar.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sayesinde alevlerin yoklama altına aldatmaınmasında payanda olur ve yangının yayılmasını engeller.

Karşı sayısı: Binaların makam adetsı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir parça evgin çıkış kapısı durum almalıdır. şiddetli katlı binalarda katlar arasındaki Yangın Çıkış Kapısı intikallerde de baplar bulunabilir.

Binanın içinden horya düz inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Yangının oksijenle değintiının kesilmesi yahut azaltılması için yapılan kârlemdir. Özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlara uygulanır. Yangın Merdiveni Kapısı Yönıcı maddenin ortadan kalkması[değkonutir

Report this wiki page